Waarom veel mensen kiezen voor een opblaasbare boot

0 Comments

Opblaasbare boten verschillen van andere boten doordat ze flexibele buizen gebruiken voor drijfvermogen langs de zijkanten en een stijve of flexibele basis daartussenin. De buizen zijn gevuld met gas onder druk, waardoor de boot te allen tijde blijft drijven en het erg moeilijk is om te zinken. Opblaasbare boten zijn er in alle verschillende vormen en maten, van kleine oprolbare rubberboten tot full-size stijve boten gemaakt van aluminium en glasvezel.

Hier zijn vijf redenen waarom het kopen van een opblaasbare boot het overwegen waard is:

Kosten. Opblaasbare boten zijn niet alleen goedkoper in aanschaf dan veel van hun concurrenten, hun onderhoudskosten zijn ook laag en ze verbruiken niet zoveel brandstof als veel andere boten. Dit maakt ze ideaal voor mensen die net zijn begonnen met varen, of die geen grote som geld willen uitgeven voor een boot die ze misschien maar af en toe gebruiken. Voor een goede prijs/kwaliteit verhouding kan je ook kijken naar de boten van capelli

Stabiliteit. Opblaasbare boten zijn zeer stabiel, vooral stijve opblaasbare boten. Omdat ze plat op het wateroppervlak zitten, behouden ze hun stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden. Stabiliteit is belangrijk voor comfort en veiligheid en het is een van de belangrijkste factoren waar u op moet letten bij het kiezen van een boot.

Duurzaamheid. Als je geld aan een boot gaat uitgeven, wil je er niet een die na een paar maanden uit elkaar valt. Omdat ze in veeleisende omstandigheden werken, zijn opblaasbare boten gemaakt van de hoogste kwaliteitsmaterialen en worden ze streng gecontroleerd op kwaliteit voordat ze kunnen worden verkocht. Duurzaamheid is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van deze boten, en ze zijn slijtvast in alle weersomstandigheden.

Veelzijdigheid. De meeste boten die u kunt kopen, zijn ontworpen om een ​​enkele functie te vervullen, maar opblaasbare boten zijn zeer veelzijdig en kunnen zonder problemen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een boot die u kunt gebruiken om te vissen, peddelen, varen, als een tender of zelfs als reddingsboot of reddingsboot, dan past een opblaasbare boot.

Draagbaarheid. Dit is waarschijnlijk een van de grootste factoren die opblaasbare boten onderscheidt van de rest. Omdat u ze kunt laten leeglopen voor transport en opslag, nemen ze minder ruimte in beslag en is het veel gemakkelijker om ze van plaats naar plaats te brengen zonder dat u een boottrailer nodig hebt.

Wij van Witsen Marine hebben boten in alle soorten en maten. We hebben een breed assortiment, via capelli boot te koop kunt u ons assortiment zien