Waarom de SYM Fiddle 2 zo populair is

scooter bezorgen

Als je even hebt rondgeneusd naar scooters kom je steeds dezelfde merken tegen. Aan de ene kant heb je merken als Vespa, Gilera, Derbi en Puch, die allemaal van het Italiaanse bedrijf Piaggio zijn, aan de andere kant heb je de budget retro scooters zoals BTC, IVA, VOM en La Souris die uit ‘naamloze’ fabrieken in China afkomstig zijn via een Nederlandse importeur. En dan zijn er de SYM scooters, die wat betreft prijzen en mogelijkheden heel gunstig lijken te zijn. Met name de SYM Fiddle 2 is erg populair. Waarom is dit eigenlijk, en wordt dit jouw nieuwe scooter?

Sym Fiddle

SYM scooters pakt het anders aan

We gaven zojuist al even aan dat er twee uitersten zijn; premium merkscooters en budget retro scooters. SYM zit daar precies tussenin, met een flinke reeks modellen die niet de goedkoopste zijn maar toch een stuk lager liggen dan de bekende merken uit Europa. Dit komt met name omdat dit merk eigen fabrieken heeft en zo maximale controle heeft over de producten. Ze produceren namelijk ook voor andere grote merken, en maken van alles waaronder auto’s, bestelbussen en dus ook scooters. Die laatste categorie brengen ze in Europa onder hun eigen naam op de markt, daarbij hebben ze ondertussen een reputatie opgebouwd van betrouwbaar en degelijk voor een scherpe prijs. Leveranciers hoor je ook niet klagen, want er wordt niet vaak aanspraak gemaakt op de garantie. En daar profiteert iedereen van.

SYM Fiddle 2

Over de eerste versie valt weinig te melden, want die is niet meer leverbaar. Nummer 3 bestaat wel, maar die is weer flink wat duurder. De populaire SYM Fiddle 2 heeft naam gemaakt als uitstekende ‘budget’ scooter met een retro styling die moderne details bevat en op technisch gebied voorop loopt. De 50cc 4-takt motor voldoet aan de EURO4 norm, en start automatisch door de knop in te drukken. Ook in de winter of op natte dagen. De remschijf bevindt zich aan de voorzijde, dat geeft een hogere remdruk wat uiteraard goed is voor de veiligheid tijdens het rijden. Daarnaast zorgt de soepele vering voor extra rijcomfort tijdens lange ritten. En met het zuinige verbruik kun je lange afstanden afleggen op een volle tank. Dat is niet alleen praktisch maar ook goed voor de portemonnee.

Wat betreft het design valt de SYM Fiddle 2 in de categorie retro scooters, waarmee de vergelijking met de Vespa Sprint en de Primavera uiteraard op de loer ligt. Toegegeven, deze tweewieler uit de SYM Motors fabriek heeft inderdaad heel wat weg van het Italiaanse voorbeeld, maar daar zal niemand over klagen. Gelukkig hebben ze dit model toch op een aantal punten voorzien van leuke details waarmee de scooter een eigen smoelwerk heeft gekregen. Het lange zadel is geschikt voor twee personen, dankzij het lange voetplateau zit de passagier net zo comfortabel als de berijder.

Wat betreft de leverbare kleuren zal er met zeven uiteenlopende kleurstellingen altijd een passende kleur te vinden zijn. Zoals het retro scooters betaamt zijn er diverse details van chroom wat erg chique staat. Wil je het standaard model nog verder tweaken, dan is dit mogelijk met bijvoorbeeld een windscherm, white wall banden of valbeugels aan de zijkant. Met een pilotenhelm lijkt het net alsof je in Venetië rijdt.

Sym

Degelijk en betaalbaar

Normaal gesproken zou je van een degelijke en betaalbare scooter niet echt een trendy uiterlijk verwachten, toch is SYM Motors erin geslaagd om kwaliteit en techniek te combineren met een eigentijds en zelfs eigenwijs design. Daarmee is het niet vreemd dat de SYM Fiddle 2 nog steeds zo populair is. Als je niet overgeleverd wilt worden aan de grillen van een goedkope retro scooter, maar ook niet een tweede hypotheek wilt afsluiten voor een Vespa uit Italië, dan heb je met dit model het ideale alternatief gevonden.