Slaapkamer happinez met een TV beugel aan de muur

0 Comments
TV beugel

Na een ontzettend leuke studententijd ben ik pas gaan samenwonen met mijn vriend. Ik heb lang op mezelf gewoond, en daarom vond ik het best wel spannend om samen met iemand in een leefruimte te gaan wonen! Gelukkig heb ik er al het vertrouwen in dat dat goed gaat komen, en ook de eerste weken in ons nieuwe plekje waren helemaal fantastisch. Om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten gaan hadden we al lang van te voren over alles nagedacht. Onze wensen en eisen bespreken zorgde ervoor dat we geen discussies midden in de bouwmarkt of Ikea hoefden te voeren. Voor iedereen die binnenkort voor het eerst gaat samenwonen is dit dus ook echt een tip! Zorg dat je voor de daadwerkelijke verhuizing het eens bent over de grote dingen, want dit bespaart je veel stress en gedoe. Wij hadden wel een puntje van discussie tijdens de verhuizing, maar inmiddels ben ik gezwicht. Wat dit puntje was lees je in deze blog!

Onze wensen om van ons huis onze happy-place te maken

We hebben lang over samenwonen nagedacht, en hebben daarom ook veel kunnen dromen over hoe ons eerste huisje er uit zou zien. We zijn bijvoorbeeld allebei enorme fans van films en boeken. Zelf had ik altijd een grote boekenkast, en mijn vriend heeft een enorme dvd-collectie. We wisten dus zeker dat we een grote kast moeten hebben waar alle boeken en dvd’s in kwijt kunnen. Ook wilden we allebei een stereo-installatie waar je een platenspeler op kan aansluiten. We zijn allebei amateur-muzikanten, waardoor we al van kleins af aan onze favoriete vinyl-platen verzamelden. Tot slot waren we er het allebei over eens dat we een goede slaapkamer wilden. Een van de dingen die je als student opgeeft is het hebben van een aparte slaapkamer. Een goed bed en geen slaapbank naast de gewone bank was dus echt een grote wens van ons! Voor mij is de slaapkamer ook echt een plekje van rust.

Uiteindelijk toch een TV aan de slaapkamer muur

In dit plekje van rust ontstond de grootste discussie. Mijn vriend houdt ervan tv te kijken vanuit bed. Zelf vind ik dit helemaal niet fijn. Zeker als er snacks bijgehaald worden. Dan slaap je namelijk ‘s nachts tussen de kruimels! Daarnaast kun je de tv nooit mooi recht tegenover het bed hangen, waardoor je altijd nekpijn krijgt. Na heel wat discussies hebben we een compromis gesloten. De tv zou er komen, maar dan met TV beugel erbij! 

Een TV makkelijk ophangen aan een TV beugel

De TV beugel was mijn eis binnen het compromis. Nadat ik bijna wilde opgeven in de hele discussie, bedacht ik me opeens dat ik ooit eens van een TV beugel had gehoord. Deze monteer je aan de muur, en daarmee kun je de TV in- en uitklappen. Zo kun je de TV precies goed hangen waardoor je geen nekpijn hebt. Ook is hij dan weer makkelijk ingeklapt zodat hij niet altijd in het zicht hangen! De TV beugel was dus de uitkomst binnen onze discussie, en nu zijn beide partijen tevreden! Zeker omdat we een groot dienblad hebben gekocht waar de snacks boven gegeten moeten worden zodat er geen kruimels in bed meer komen!