Zo blijft je paard in topconditie!

0 Comments
subli

Paarden zijn niet de meest gemakkelijke dieren om te houden. Ze hebben veel ruimte, beweging en affectie nodig. Het zijn immers intelligente beesten die aandacht nodig hebben. Het is dus niet zomaar een aanschaf, maar het levert je natuurlijk ook waanzinnig veel op. De band die je met een paard opbouwt is namelijk reuze bijzonder. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw paard het lekkerst in zijn vel zit? Speciaal voor diegene die net een paard heeft aangeschaft of het overweegt hebben we een aantal handig tips op een rijtje gezet. Zo leidt jou paard een lang en gelukkig leven.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen

Een paard heeft beweging nodig, en veel. Het kan niet genoeg benadrukt worden. Als je een paard wil aanschaffen terwijl je weinig vrije tijd hebt kan je dit simpelweg beter niet doen. Hoewel het niet ongewoon is om in deze situatie te zoeken naar iemand die graag een verzorgpaard wil. Zo krijgt je paard op dagen dat jij minder tijd hebt toch een hoop aandacht en affectie. Maar als het even kan ga met je paard lekker de hort op. Lekker de hele dag over het strand rijden is de ideale tijdsbesteding voor jou en je paard.

Denk aan de voeding

De voeding van een dier is heel belangrijk. Aangezien paarden al niet goedkoop zijn in de aanschaf, willen mensen nog wel eens besparen op het voer. Doe dit absoluut niet. De voeding is de basis voor een gezond en vitaal paard dus doe je onderzoek. Ga na welk soort voeder het beste past bij het leven van jou paard. Een echte aanrader is subli, dit merk heeft een ongelofelijk uitgebreid assortiment. Zo heb je subli paardenvoer voor racepaarden mocht je die kant op willen gaan. tevens is de prijs schappelijk, al helemaal wanneer je het in bulk koopt.

Blijven zorgen

Paarden zijn natuurlijke harde werkers, maar ook zij krijgen op een gegeven moment last van de ouderdom. Al helemaal wanneer je veel zwaar werk met je paard doet is het dus van groot belang dat je vaak afspraken maakt met een dierenarts. Je kan immers beter voorkomen dan genezen, het laatste wat je wil is natuurlijk dat je paard kwalen ontwikkelt. Toch kan het goed zijn dat ongeacht jouw goede zorg er toch gezondheidsproblemen optreden. Vaak gaat het hierom versleten gewrichten en dergelijke. In dit geval is het vaak wijzer om af te zien van rijden op je paard. Je wil immers niet dat je paard pijn lijdt door jouw lichaamsgewicht.