Op vakantie tijdens de Corona crisis

Er is licht aan het einde van de tunnel. De vaccinaties zijn begonnen en de lente en zomer komen eraan. Veel Nederlanders hebben goede hoop dat de laatste maanden van de Corona crisis nu zijn aangebroken. En wat snakken we er allemaal naar om weer meer vrijheden te krijgen en op vakantie te kunnen. Voor veel mensen zat er qua de kerstvakantie en krokusvakantie het afgelopen jaar niet zoveel in. In de zomer van 2021 was het wel nog mogelijk om binnen Europa op vakantie te gaan maar snel daarna gingen de grenzen toch echt weer dicht. De vraag is nu wat we de rest van het jaar kunnen verwachten qua vakantiemogelijkheden en dat is wat we in dit artikel bespreken.

Lente

De lente staat voor de deur. De verwachting is dat er in het tweede kwartaal van dit jaar een stuk meer vaccinaties zullen worden gezet en dat dit het kwartaal is waar de eerste significante versoepelingen zullen komen. Toch is dit waarschijnlijk nog niet het moment dat alle grenzen weer opengaan. Als je tussen April en Juni een vakantie wilt boeken dan raden wij aan om dit binnen Nederland te doen. Het afgelopen jaar hebben sowieso ontzettend veel Nederlanders ontdekt wat er binnen Nederland allemaal voor vakantiemogelijkheden zijn. Denk aan de vele fantastische vakantieparken die we hebben. Veel mensen kennen natuurlijk de vakantieparken in Limburg en op de Veluw maar denk ook aan de vakantieparken in zeeland. Deze vakantieparken zijn een zeer goede optie voor een weekje weg tijdens de lente.

Europa

Maar hoe leuk het ook is om binnen Nederland op vakantie te gaan, stiekem kijken we ook allemaal reikhalzend uit naar de mogelijkheden om weer buiten de Nederlandse grenzen op vakantie te gaan. Nu verwachten we dat de zomer weer mogelijkheden zullen bieden. Waarschijnlijk zal intercontinentaal reizen nog lastig blijven maar binnen Europa op vakantie zal goed kunnen. De maatregelen zoals afstand houden zullen nog steeds gelden, daarom is het beter om een niet al te drukke badplaats te bezoeken. Ook kun je bijvoorbeeld gaan wandelen in de Alpen. Dit is gezond en daar is het makkelijk om anderhalve meter afstand te houden.

Tropische vakantie

Waarschijnlijk zit een tropische vakantie naar een verre bestemming er voorlopig nog even niet in. Zelfs als de pandemie een stuk beter gaat dan zullen landen nog een tijd bezig zijn met intercontinentaal reizen coördineren. Hopelijk zal een verre tropische vakantie in het najaar of de winter weer mogelijk zijn. En zo niet dan kunnen we in ieder geval op wintersport naar de Alpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *