Ook thuis lekker genieten

0 Comments

Wie wordt er nou niet gelukkig wanneer het zonnetje lekker schijnt? Het lijkt er de afgelopen tijd op, dat je niet per se op vakantie hoeft om van het zonnetje te genieten. Het weer in Nederland is beduidend beter geworden de afgelopen jaren. Om geld te besparen, kun je dus eigenlijk net zo goed in Nederland blijven en van alle zonnige voordelen genieten.

Lekker BBQen

Het eerste wat veel Nederlanders doen wanneer de zon schijnt, is de BBQ tevoorschijn halen. BBQ’en is een leuke sociale activiteit waarbij je meer mensen kunt uitnodigen. Het kan ook lekker makkelijk, en je eet gezellig buiten in het zonnetje. En laten we eerlijk wezen, het is ook gewoon heel erg lekker om te BBQen. Om een of andere reden, smaken worstjes en hamburgers altijd net wat lekkerder wanneer ze van de BBQ komen. Wij hebben zelf voor het eerst dit jaar een Ofyr BBQ gebruikt, en we vonden het fantastisch. Dit is niet alleen een BBQ, maar ook een vuurschaal. Het heeft hierdoor bijna iets van een kunstwerk in de tuin weg. Dit helpt ook mee met de sfeerbepaling. De sfeer is zo een stuk gezelliger dan met een grote, lompe metalen BBQ.

Het water in

Door het warmere weer, gaan we ook meer het water in. Wanneer je een boot hebt, ga je vaker varen. Wanneer je een zwembad hebt, ga je vaker zwemmen. Mocht je dit niet hebben, ga je naar een openbaar zwembad of de zee. Wat je situatie ook is, overal zoeken mensen het water op. Want hitte is natuurlijk lekker, maar je wilt ook fijn af kunnen koelen in het water. Kinderen kunnen spelen, ouders pakken een boekje erbij om even tot rust te komen. In de zomer is het fijn om het water in te gaan, maar vergeet ook niet om voldoende water in te nemen. Zeker wanneer het warm is en je veel zweet, is het belangrijk dat je voldoende blijft drinken.

Downside

Hoewel zomers weer heerlijk kan zijn, kan het soms ook te veel zijn. Wanneer er een echte hittegolf is, krijg je het gevoel dat je de hitte nergens kunt ontsnappen. Ramen openzetten helpt niet, dan laat je alleen maar meer hitte binnen. De ventilatoren kunnen ook niet genoeg verkoeling brengen. De enige oplossing is dan soms ook gewoon het water in. Dat, of ergens in een koeling gaan staan. De warmte van de aflopen tijd brengt ook vaak droogte met zich mee, en dit is wel een zorgelijke ontwikkeling.