Nieuwe schoenen en daardoor een overhemd en strikje.

Bruiloft uitnodiging

We hebben binnenkort een bruiloft van vrienden. Het thema is een soort ‘eind goed, al goed’ sprookjesfestijn, wat betekent dat elk meisje waarschijnlijk een gat in het plafond springt bij het ontvangen van een uitnodiging als deze. Mooie jurken, nog mooiere kapsels en een kans om geweldige schoenen te kopen. Mijn huishouden dus niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben deze keer dus níet het probleem. Ik heb een mooi pak klaarhangen voor dit soort evenementen, inclusief schoenen en strikje. Echter, vrouw heeft dit niet. En hoewel de jurk snel gescoord was, waren de schoenen nogal een probleem.

Een gevalletje apart

Mevrouw wil namelijk geen hakken aan. Ik herinner me niet de exacte dialoog, maar tijdens dit  gesprek werden er woorden als seksisme en maatschappelijk opgelegd door de kamer gegooid. Meestal is dat ook het moment dat ik afhaak. Ze heeft onderhand leuke witte gympen gevonden voor onder haar jurkje en ze matchen nog best goed ook. Het enige ding: ik word nu ook verwacht op gympen te verschijnen aan haar zijde. Uiteraard meteen aangevoerd dat haar schoenenprobleem niet mijn schoenenprobleem hoeft te zijn, maar de blik sprak boekdelen: haar schoenenprobleem was vanaf nu ook mijn schoenenprobleem. Geweldig. Zo leuk, vrouwen.

De redding

Wetende dat het aangaan van deze discussie een verloren zaak was besloot ik ook te gaan zoeken naar de soort schoenen die zij had. En thank god, er bestaan ook Veja heren sneakers. Ze zijn vrijwel identiek aan de vrouwenschoenen en het paar wat zij had besteld bestond ook in mannenvorm. Ze hadden zelfs mijn maat nog, alsof het zo had moeten zijn. Binnen twee dagen waren ze binnen (wat een luxe he, dat online bestellen) en hoewel ik het prachtige schoene n vind, matchen ze absoluut niet bij mijn pak en strikje. Dat ik de schoenen zou houden voor verder gebruik stond vast want ze zitten heerlijk, maar over de bruiloft was het laatste woord nog niet gesproken.

Conclusie

Klaar voor de strijd trok ik trok mijn nieuwe sneakers aan onder mijn pak als bewijs dat ze er niet goed bij pasten en liep de woonkamer in om het probleem te laten zien. Ze zag het probleem. De  conclusie? Volgens Vrouw pastte mijn overhemd en mijn strikje niet goed bij de schoenen. Ik herhaal: Bij. De. Schoenen. Blijkbaar is het feit dat mijn pak al tijden mee gaat en het altijd goed doet niet belangrijk, het draait nu om een goede match met de schoenen. Ik heb het opgegeven, dit soort gesprekken verkorten mijn levensduur namelijk dramatisch. Vrouw heeft overigens een nieuw overhemd en strikje gekocht voor me om te dragen naar de bruiloft. Levert het toch nog iets goeds op.