Netflixen met VPN

0 Comments
Nord VPN

Laatst zag ik een uitspraak die ik niet herkende; over de Nord VPN. Ik zal even wat context geven. Ik was lekker aan het Netflixen, en mijn favoriete serie was afgelopen. Altijd een verdrietig moment! Ik appte mijn vrienden wat ik nu moest kijken, altijd een moeilijke vraag. Zij houdt van horror en actie, ik van comedy en romantiek. Toch hielden we allebei van dezelfde wegkijk series, zoals How I Met Your Mother, The Big Bang Theory en natuurlijk de bekende Friends.

Zij raadde mij een nieuwe Amerikaanse tv serie aan, die scheen heel spannend te zijn maar genoeg humor te bezitten voor mij om het lekker weg te kunnen kijken. Dus lekker koken terwijl je kijkt, en als je een keer een aflevering overslaat, snap je erna nog steeds wel waar het over gaat. Ik besloot het een kans te geven en typte de naam in op Netflix. Niks. Nogmaals. Had ik een spelfout gemaakt? Maar de serie was onvindbaar. Heh??? Gelijk mijn vriendin terug geappt, maar die zei dat ze de serie aan het kijken was terwijl ze op haar telefoon typte. En toch echt op Netflix! Voor een tijdje dacht ik dat Netflix een persoonlijke hekel aan mij had ofzo, dat het bepaalde series en films voor mij verborgen hield. Pas later kwam ik erachter dat mijn vriendin zich ingeschreven had via haar vriend, op een Amerikaanse Netflix. Zij had een heel andere soort verbinding met de provider, waardoor zij Amerikaanse series en films te zien kreeg die bijvoorbeeld in Nederland niet door de Nederlandse Netflix gekocht waren. Zo ontving zij allerlei nieuwe coole dingen en ik niet!
Wat ik nodig had, was een andere VPN verbinding. Ik begreep dit concept niet helemaal, maar ik kan me dus anoniem inloggen op een soort internetverbinding, en dan op bijvoorbeeld de Amerikaanse, Duitse, of Zweedse Netflix series en films kijken. En niet alleen op Netflix, maar op veel meer!

Voor de precieze uitleg moet je zelf natuurlijk even op de site kijken, die legt dat veel beter uit dan dat ik nu doe. Maar wat ik ervan heb overgehouden, is dat ik nu lekker films en series kijk die overal beschikbaar zijn en niet meer ben aangewezen op het toch wel karige aanbod dat de Nederlandse Netflix ons aanbied. Ik kijk nu samen met die vriendin de serie, en oh, wat is hij bloedstollend spannend. En grappig.