Minder rimpels met deze 3 tips

0 Comments
beauty-salon

Het grote nadeel van ouder worden is dat je er ook ouder uit gaat zien. Dit wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voorkomen. Maar hoe doe je dit dan? Moet je elke week bij een schoonheidsspecialiste Arnhem langs? Nee hoor, dat hoeft zeker niet. Een keer een schoonheidsspecialiste bezoeken kan zeker geen kwaad, maar je kunt zelf ook al veel doen tegen rimpelvorming. Wij geven je in dit artikel drie eenvoudige tips.

1. Gebruik zonnebrandcrème

Dit is waarschijnlijk al de zoveelste keer dat je leest dat je zonnebrandcrème moet gebruiken. We begrijpen dat je dit ondertussen wel weet, maar weet je ook dat dit de nummer één oorzaak van rimpelvorming is? Als je huidveroudering wilt tegengaan, zul je dus echt je huid moeten beschermen met zonnebrandcrème. En niet alleen op die ene hete zomerdag, maar altijd wanneer je buiten bent en het zonnetje schijnt.

2. Hydrateer je huid

Een goede hydratatie van de huid zorgt voor meer elasticiteit en gaat daardoor huidveroudering tegen. Je kunt je huid van binnenuit hydrateren door voldoende water te drinken op een dag (ongeveer 1,5 tot 2 liter). Veel mensen vinden dit lastig. Als jij dit ook moeilijk vindt, kun je af en toe een kopje groene thee drinken. Verder kun je je huid ook hydrateren van binnenuit. Dit doe je met een hydraterende dag- en nachtcrème.

3. Eet gezond

Je weet waarschijnlijk al dat gezond eten goed is voor je lichaam. Het is daarnaast ook enorm goed voor je huid! Laat daarom die vette hap eens wat vaker staan en kies voor voeding die rijk is aan anti-oxidanten. Deze stofjes beschermen je huid tegen schadelijke invloeden en zorgen er zo voor dat je minder rimpels krijgt.