Lekker in je vel op het werk

0 Comments

We spenderen realistisch gezien het grootste deel van onze tijd op ons werk. Als we een fulltimebaan hebben dan zijn we dagelijks zeker acht uur op kantoor. Het is dan ook ontzettend belangrijk voor ons geluk dat we ons fijn vertrouwd en geborgen voelen op ons werk. Helaas is dit niet altijd het geval. Veel kantoorsituaties zijn nog altijd zo dat er veel klikjes zijn, er wordt geroddeld of dat er competitie heerst. Ook kunnen sommige collega’s nog weleens je zelfvertrouwen ondermijnen door gemene opmerkingen te plaatsen. Daarom ga ik in dit artikel in op manieren waarop je met meer zelfvertrouwen in een fijnere werkomgeving kunt werken.

Fijne kleding

Een van de eerste dingen die belangrijk is wanneer je naar je werk vertrekt is dat je zelf lekker in je vel zit wanneer je naar je werk vertrekt. Een goede eerste stap om dit te bewerkstelligen is om een goede garderobe te hebben vol met kleren waar je je comfortabel en goed in voelt. Het maakt niet uit wat voor figuur je hebt, mensen komen in alle vormen en maten. Wat je altijd kunt doen is voor kleding kiezen die je sterkste kwaliteiten benadrukt. Zo is er bijvoorbeeld Chrissize, een merk die fantastische grote maten dameskleding maakt. Ideaal voor op kantoor of andere nette gelegenheden.

Zoals we al aangaven is gezelligheid en enigheid op het werk ook ontzettend belangrijk. Er zijn bij de meeste organisaties HR-departementen om dit te bewerkstelligen maar je kunt zelf ook stappen zetten om hieraan te werken. Een goed idee kan zijn om te zien of er een gezamenlijk uitje georganiseerd kan worden. Of je kunt met meer collega’s gaan lunchen om ze beter te leren kennen. Een gezamenlijke vrijdagmiddagborrel kan ook wonderen doen. Wanneer iedereen goed overweg kan met elkaar op kantoor gaat ook de productiviteit omhoog. Mensen zijn gelukkiger.

Geroddel

Wanneer het gaat om geroddel op het werk is het belangrijk je hier niets van aan te trekken wanneer je het gevoel hebt dat het gebeurt. Logischerwijs is het dan ook belangrijk dat je zelf niet meedoet aan dit geroddel. Desondanks is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat er conflict ontstaat op de werkvloer. Zeker wanneer het bedrijf door een stressvolle periode heen gaat is het logisch dat er soms conflict ontstaat. Een goede regel om aan te houden in de omgang met je collega’s is om eerst proberen te begrijpen wat hun standpunt is voordat je je eigen standpunt probeert uit te leggen.