Het ontdekken van nieuwe hobby’s tijdens de lockdown

De lockdown zorgt ervoor dat we in vele opzichten beperkt zijn in de dingen die we graag doen. Het is niet mogelijk om samen te komen, scholen zijn dicht, we kunnen niet meer sporten in teamverband en ook de avondklok zorgt ervoor dat we na 21:00 niet meer naar buiten kunnen. We zijn beperkt, maar zoeken we ook vele alternatieven om ons te kunnen vermaken in deze tijd. Zo stellen vele mensen persoonlijke doelen op, ontdekken mensen een andere sport en worden er ook nieuwe hobby’s ontdekt. In dit blog gaan we het hebben over tekenen en schilderen. We geven je graag een aantal tips en vertellen we over een online cursus, zodat je snel je vaardigheden kunt ontwikkelen in je nieuwe hobby!

Tekenen en schilderen

Iets wat tijdens de lockdown erg populair is geworden, is tekenen en schilderen. Er is tijd over en mensen vinden het fijn om in alle rust hun kunstwerken te maken. Tekenen is hier bijvoorbeeld een erg goed voorbeeld van. Pak een schildersezel erbij, sorteer je verf en je kwasten, waarna je alle ideeën en fantasieën in je hoofd kunt vastleggen op canvas. Waar de een er voor kiest om portretten te tekenen, kiest een ander liever voor het tekenen van bloemen, dieren en meer. Je bent vrij in je fantasieën, waardoor er ook zeker geen goed of fout is. 

Een cursus tekenen om je kwaliteiten te verbeteren

Echter is het zo dat er wel vele mensen zijn die hun skills in tekenen en schilderen willen verbeteren. Ze maken nu ook het eigen werk, maar is er toch behoefte aan een cursus om bepaalde vaardigheden te leren. Tegenwoordig kan dit op ieder moment en ook in de lockdown, omdat de cursus geheel online te volgen is. In de cursus maak je kennis met de basisvaardigheden, zal je jezelf nieuwe technieken aanleren en leer je van alles over verschillende materialen. Alles gebeurt aan de hand van videolessen en opdrachten, waardoor je op ieder moment de cursus kunt volgen!

Leren schilderen met olieverf

Naast dat je ervoor kunt kiezen om te tekenen en schilderen met een basisverf of zelfs potloden, zul je tijdens een cursus ook te werk gaan met olieverf en leren schilderen. Je maakt kennis met de 3 Gouden Schilder Tips, praktische en technische tips waarmee het schilderen met olieverf echt veel makkelijker wordt. 

Met olieverf zijn er unieke creaties te maken die over unieke effecten beschikken, maar zal het je al erg veel helpen wanneer je de basistechnieken kent. Verbreed je kennis, experimenteer met nieuwe technieken en volg een online cursus tekenen, waardoor je jezelf nog meer zal ontwikkelen in je nieuwe hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *