Heb ik vitamine D3 nodig?

plantaardige vitamine d3


Veel mensen hebben extra vitamine D3 nodig. Heeft u een getinte huid? Komt u niet elke dag even buiten tussen 11.00 en 15.00? Bent u ouder dan 50 (als vrouw) of 70 (als man)? Dan is de kans groot dat u extra vitamine D3 nodig heeft. In dit artikel meer over wat vitamine D3 precies is en waarom u het nodig heeft.

plantaardige vitamine d3

 Wat is vitamine D3?


Vitamine D komt in meerdere vormen. Voor de mens zijn vitamine D2 en vitamine D3 het meest belangrijk. In dit artikel zullen we dieper ingaan op vitamine D3. Vitamine D3 is een vitamine met erg veel belangrijke voordelen voor ons lichaam. Zo zorgt vitamine d3 voor sterkere botten, aangezien het de opname van calcium verhoogt. Daarnaast zorgt het voor een verhoogd weerstand. Verder speelt vitamine D3 een rol bij het houden van soepele, sterke spieren. Dit zijn slechts een aantal van de vele voordelen van vitamine D3.

 Waar komt vitamine D3 vandaan?


Zonlicht is de belangrijkste vorm van vitamine D3. Het lichaam kan namelijk zelf vitamine D aanmaken door gebruik te maken van zonlicht. Dit is dan ook de reden dat mensen die niet veel in de zon komen of überhaupt buiten komen extra vitamine D3 moeten bijnemen. Verder zit vitamine D3 ook in bepaald eten. Denk hierbij aan vis, vlees, eieren en andere producten. Verder bestaat er ook nog plantaardige vitamine D3. Dit is perfect voor wanneer je wat extra vitamine D3 nodig hebt. Plantaardige vitamine D3 kun je gemakkelijk toevoegen aan je dagelijkse voeding.

 De gevolgen van een tekort aan vitamine D


Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D. De meeste mensen weten zelf niet een dat ze dit hebben. Een tekort aan vitamine D kan een heel scala aan symptomen teweegbrengen. De belangrijkste zijn vermoeidheid, een tekort aan energie, spierpijn, zwakkere botten en angstaanvallen. Dit zijn allemaal klachten die mensen vaak aan een andere oorzaak toeschuiven. Toch kan het erg goed zijn dat je een tekort hebt aan vitamine D. Een bloedonderzoek kan helpen om zeker te weten of je een tekort hebt aan vitamine D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *