Heb ik een aanhangerrijbewijs nodig?

Rijbewijs BE

Je hebt een aanhangerrijbewijs nodig als de aanhanger meer weegt dan je auto. Het gaat dan om de ledige massa van je auto. Dit is het gewicht van je auto zonder lading en passagiers. Als je niet weet wat het totale gewicht van je motorvoertuig is dan kun je dit opzoeken in het kentekenbewijs deel 1.

Waarom heb je een aanhangerrijbewijs nodig?

Met een aanhangerrijbewijs, oftewel BE-rijbewijs, verbeter je de veiligheid op de weg. Het rijden met een aanhanger is namelijk niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Je moet hier dus wel ervaring mee hebben en rijles in hebben gehad. Probeer zelf eens achteruit in te parkeren met een aanhanger. Je komt er dan al snel achter dat dit nog best tegenvalt. Door een cursus te volgen doe je ervaring op met het rijden met een aanhanger.

Aanhangerrijbewijs

Hoeveel rijlessen moet je nemen om het BE-rijbewijs te halen?

Binnen hoeveel dagen je het BE-rijbewijs haalt, hangt af van je voorkeuren, je talent en je rijervaring. Zo kun je kiezen voor een dagopleiding. Je krijgt dan de hele dag les in het rijden met een aanhanger en ’s middags doe je rijexamen. Het is ook een optie om een reguliere opleiding te volgen. Je volgt dan rijlessen op verschillende dagen.

Osseforth

Waar in Nederland kun je een BE-rijbewijs halen?

Er zijn verschillende rijscholen in Nederland waar je een BE-rijbewijs kunt halen. Als je in de omgeving van de provincie Limburg woont, kun je onder meer een cursus volgen bij Osseforth Opleidingen. Deze rij- en beroepsopleider biedt diverse mogelijkheden voor rijlessen met een aanhanger. Je kunt proeflessen en vervolglessen volgen in verschillende plaatsen, zoals Heerlen, Venlo, Maastricht en Elsloo. Wanneer je wilt leren rijden met een aanhanger kun je je altijd inschrijven voor een vrijblijvende proefles van 90 minuten.