Mijn happinez gevonden in Marrakech

0 Comments
stedentrip Marrakech

Je hoort het wel eens vaker. Iemand voelt zich verdwaald, is zichzelf kwijt geraakt en gaat op een indrukwekkende reis. Het doel? Jezelf te vinden – natuurlijk. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van dit soort clichématige verhalen. Ik moet daarbij wel vermelden dat ik recentelijk hier toch een andere visie op heb gekregen. Zoals mijn vriend altijd zegt: meemaken is beleven. In dit geval kan ik niets beters vinden om mijn ervaring tijdens mijn stedentrip Marrakech uit te drukken. Het was helemaal niet de bedoeling, maar dat was juist de magie. Life is what happens when you’re making plans – toch? Daarom staat de blog van vandaag in het teken van mijn stedentrip Marrakech en hoe ik mijn happinez daar vond.

Spontaan geboekt

Waarom ging ik überhaupt naar Marrakech? Ik zoek altijd een leuke vakantiebestemming uit voordat ik ga boeken. Zo maak ik altijd een top 5 bestemmingen waar ik wel naartoe zou willen. Vervolgens kijk ik bij Bebsy wat er allemaal in het aanbod te vinden is. Zo kwam ik er toeval een stedentrip Marrakech tegen. Ik was eigenlijk alleen van plan een Fly & Drive te boeken. Toen ik echter een stedentrip zag in Marrakech bij een geweldig hotel, was ik gelijk verkocht. Helemaal toen ik op de pagina begon te lezen wat er allemaal te doen en te ontdekken is in deze bijzondere stad. Wist jij bijvoorbeeld dat Marrakech een zeer rijk verleden heeft? Hoog tijd om dat met eigen ogen te bewonderen, bedacht ik.  Ik besloot de ‘grote’ vakantie iets kleiner te maken zodat ik ook nog eens op stedentrip naar Marrakech kon. 

Sprakeloos, indrukwekkend en onvergetelijk

Eindelijk was het moment daar: ik stond te wachten op het vliegtuig zodat mijn stedentrip naar Marrakech kon beginnen. Gelijk toen begon de unieke ervaring al. Ik raakte namelijk in gesprek met een vriendelijke vrouw die oorspronkelijk uit Marrakech komt. Ze was op vakantie geweest in Nederland. Het voelt enigszins gek om “mevrouw” te zeggen, aangezien ze mijn leeftijd is. In ieder geval: ze bood aan om de stad te laten zien door haar ogen. Op die manier zou ik het echte Marrakech leren kennen en niet alleen de toeristische variant. Ik stemde in, want ik was wel benieuwd! Dat was de beste beslissing ooit. Wat volgde waren bijzondere dagen die ik enkel op de volgende manier kan beschrijven: ik was sprakeloos, er was zoveel indrukwekkende dingen om te zien en de citytrip is al met al onvergetelijk geworden. 

Nieuwe vrienden

Zoals je wel kunt raden, treed ik liever niet in detail in verband met de privacy van de aardige vrouw. Wat ik je wel kan vertellen is dat ik een paar nieuwe vrienden heb gemaakt. Dat maakte zeker mijn reis extra bijzonder. Wanneer je bevriend bent met locals, dan kom je echt de meest bijzondere plekken tegen. Ik was weliswaar niet op een zoektocht naar mijn ziel, maar ik heb wel geluk gevonden in Marrakech. Een nieuwe waardering voor het leven en al het moois dat het ons te bieden heeft. Je kunt dus wel stellen dat ik mijn happinez heb gevonden in Marrakech!