Geluk vinden in de kleine dingen

Wanneer we het op deze website hebben over sweet happinezz zoeken we natuurlijk naar fantastische manieren om gelukkiger te zijn in het leven. Velen van ons hebben grote aspiraties en plannen om gelukkiger te worden. We willen reizen, miljonair worden, een perfecte relatie. Maar vaak leiden al deze doelen ook tot stress. Het is namelijk heel hard werken en ook nog eens zo dat je tegenslagen kunt krijgen waardoor deze doelen verder weg lijken. Maar zijn er tegelijkertijd niet ontzettend veel voorbeelden van mensen die ontzettend rijk worden en dan alsnog niet gelukkig worden? Wij geloven dat geluk gevonden wordt in de kleine dingen in het dagelijks leven. En dat bespreken we in dit artikel.

De kleine luxes

Wanneer mensen denken aan rijk worden denken ze aan grote luxe aankopen zoals een sportauto, een grote villa, vakanties in vijfsterrenhotels etc. Maar tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel luxe dingen die veel minder kosten. Dit zijn de kleine luxes die het leven toch veel beter maken. Ga bijvoorbeeld genieten in een luxe bad met fijne badolie. Dit kost weinig en je kunt ontzettend genieten door een wekelijks bad. Droog je af met een warme handdoek van de handdoek radiator. Ga dineren met een goede vriend. Drink aan het einde van de maand een glas goede champagne om je vooruitgang in het leven te boeken. Deze kleine luxes leveren net zoveel al dan niet meer plezier op dan de grote luxes.

Heb plezier op het werk

De meesten van ons werken tegenwoordig hard. Tegelijkertijd zijn er ook ontzettend veel van ons die niet altijd heel veel plezier in ons werk hebben. Soms komt dit door het werk, soms door de collega’s, soms door onze eigen instelling. Over het algemeen besteden we een groot deel van ons leven aan het werk. Daarom is het ontzettend belangrijk dat we werk doen waar we plezier in hebben. Ook is het een goede gewoonte om dagelijks een kort lijstje te maken met alle dingen waar we dankbaar voor zijn. Velen van ons kunnen door een verandering in onze instelling meer plezier vinden in het werk.

Onze relaties

Misschien wel het belangrijkste voor geluk in ons leven zijn de relaties die we hebben met andere mensen. Het is dan ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden en te werken aan het verbeteren van onze relaties. Dit geld zowel voor onze romantische relaties als de relaties met vrienden, familie en collega’s.