Ga je een hondenmand kopen? Hier moet je op letten

0 Comments
hondenmand kopen

Een hondenmand kopen doe je niet zomaar. Jouw dier moet wel een comfortabel eigen plekje hebben. Bovendien kijk jij ook tegen de mand aan, dus het is fijn als deze ook voldoet aan jouw wensen. Daarom kun je als je een hondenmand gaat kopen maar beter goed nadenken over de beslissing. Lees hieronder een aantal tips om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

hondenmand kopen

De afmetingen van je hond zijn belangrijk

Een mand die te groot of te klein is, zal je huisdier niet prettig vinden. Niet elk dier is hetzelfde dus je kunt maar beter even goed kijken naar het gewicht en de lengte van je huisdier. Hij moet er lekker in kunnen zitten maar ook liggen, want als hij gaat slapen zal hij volledig gaan liggen. Past jouw hond wel in zijn nieuwe mand? Neem zijn lengte, breedte en hoogte op en weeg je hond. Neem deze informatie mee in je aankoop en het zou helemaal goed moeten komen.

Het materiaal moet bij je passen

hondenmand kopen

Je kunt een hondenmand kopen van rotan, stof, fluweel, plastic en nog meer stoffen. Maar welke past nu het beste bij jou? Dat hangt van een aantal zaken af. Allereerst staat natuurlijk het comfort van je huisdier voorop. Een kleine hond zal minder comfortabel liggen op rotan dan een grote hond. Maar het is ook belangrijk wat jij vindt. Je kijkt waarschijnlijk vaak tegen de mand aan en dan is het fijn als het ook een beetje een leuk item is om naar te kijken.