Ervaar sweet happinez in Indonesië

0 Comments

De wereld is een enorm grote plek met enorm veel geweldige bestemmingen om heen te gaan. Een rondreis Indonesië is een van de mogelijkheden om de wereld verder te verkennen. En dan heb ik het niet over een minimale tocht met een rugzak, maar over een een high-end individuele rondreis. Indonesië is namelijk een van de beste plekken ter wereld om een rondreis te starten.

Enorm veel mogelijkheden

De reden dat Indonesië zo geschikt is voor een rondreis, is de ruime hoeveelheid eilanden waar Indonesië uit opgebouwd is. Ieder eiland heeft zo ook weer zijn eigen charme. Zo heb je de grotere eilanden zoals Bali, Sumatra, Java en Lombok. Maar je hebt ook de kleine Sunda eilanden en de authentieke eilanden zoals Kalimantan, Molukken en Sulawesi. Jouw ideale bestemming is natuurlijk afhankelijk van wat je graag wil zien. Hier kun je vaak het beste een reisbureau voor inschakelen. Wel wordt er aanbevolen om niet te veel eilanden te willen bezoeken. Op die manier ben je vaak meer aan het reizen, dan dat je daadwerkelijk iets van de omgeving ziet. Op ieder eiland is namelijk ook zo veel te beleven, dat je er wel weken door kunt brengen. Een optie zou misschien wel zijn om van iedere eilanden categorie een eiland te kiezen. Hiermee bedoel ik een groter, kleiner en een authentiek eiland. Hierdoor zie je veel diversiteit en verschillende bevolkingsgroepen tijdens de rondreis.

Waarom verder nog Indonesië?

Naast dat Indonesië dus uit veel verschillende eilanden bestaat, zijn er nog veel andere redenen waarom het een geweldige vakantiebestemming is. Als Nederlander is het bijvoorbeeld ook leuk om de historische banden van de VOC te zien. Sommige mensen spreken daardoor ook nog een paar woorden Nederlands. De mensen in Indonesië zijn ook enorm aardig, wat zeker fijn is wanneer je tot rust wil  komen. De natuur in Indonesië is ook enorm mooi. Indonesië heeft namelijk de meeste vulkanen ter wereld wat de natuur prachtig groen en vruchtbaar maakt. Ook de onderwaterwereld behoort tot de mooiste ter wereld. Ook hierom is het dus zonde om teveel eilanden te willen zien, de prachtige natuur gaat aan je voorbij. De vruchtbare grond maakt ook dat Indonesië het grootste rijstland ter wereld is. Probeer daarom ook vooral de verschillende gerechten uit de Indonesische cultuur. Hoewel het misschien even wennen zal zijn om iedere dag zoveel rijst te eten, wen je er wel aan. Zeker als Nederlander die veel brood eet, zal het wennen zijn om de hele dag rijst te eten.