De ontdekking van de Dad sneakers

De media raakte geobsedeerd door de sneaker van de vader, tot nu toe maken we nog steeds papa grappen en nu de nieuwste fixatie van de mode? De papa-sneaker. Ook bekend als de lelijke sneakertrend , kan dit new leeftijds-concept van ‘lelijk’ zeker een verworven smaak zijn. De meesten stonden in het begin absoluut perplex bij het idee van deze monsterlijke schoenen, genaamd de ‘dad sneaker’.

Wat zijn Dad sneakers?

Papa schoenen, dad sneakers, lelijke sneakers, turbotrainers, ze hebben veel namen! Laten we het hebben over wat dad sneakers precies zijn. Je herkent deze sneakers aan hun omvangrijke, dikke zolen, unieke patronen/kleuren en de algehele look van de jaren 90. Er zijn echter enkele opties die super stijlvol zijn!

Hoe zijn ze zo populair geworden?

Het is moeilijk te zeggen wat de trend precies nieuw leven heeft ingeblazen, maar toen modemerken als Gucci, Louis Vuitton en Balenciaga enorme dikke sneakers begonnen uit te brengen, was het slechts een kwestie van tijd dat ze bekend zouden worden. De kenners beweren dat het begon toen de de Adidas Yeezy uit kwam, die een veel ruiger ‘vader’-uiterlijk had dan de meeste gestroomlijnde stijlen die toen populair waren. Wanneer Yeezy een stevig schoen uitbrengt, is het zeker een must-have geworden. Tegelijkertijd vierde Nike de 35ste verjaardag door samen te werken met mensen als Virgil Abloh. De recente Gigi Hadid Reebok-collectie is een andere samenwerking die de populariteit van de trend heeft laten zien. Street fashion heeft zeker het stevige imago van de dad sneaker overgenomen.

Er zijn talloze manieren waarop je papa-sneakers kunt dragen. Maar ik wil een supergemakkelijke, moedervriendelijke manier delen om ze te stylen! Het is net zo eenvoudig als het aantrekken van een spijkerbroek, een trui en je favoriete handtas pakken! Je kunt veel meer fashion-forward gaan en ze dragen met jurken, rokken, broeken, enz. Maar jeans is de gemakkelijkste manier om ze te stylen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *