4 tips om gelukkiger te zijn op werk

0 Comments

Soms loop je een beetje vast op werk. Of zit het een beetje tegen. Zorg ervoor dat je niet vast komt te zitten in een sleur en haal het positieve uit je werk! Het kan al beginnen bij het inrichten van je werkplek volgens www.woutmonseurs.nl

Probeer deze 4 bewezen tactieken die je gelukkig zullen maken op de werkplek.

1. Maak een kantoor huiselijk

De meeste mensen brengen veel tijd door op kantoor. Als je je gelukkiger wilt voelen op werk dan begint het bij de inrichting. Je moet ervoor zorgen dat je je werkplek personaliseert. In overleg met je baas kun je bespreken wat de mogelijkheden zijn. Misschien zelfs het aanschaffen van een comfortabele bureaustoel. Zo kun je comfortabel en ontspannen op kantoor zijn. 


Tip: Neem een kijkje voor jouw kantoormeubelen in Breda

2. Zoek een beste vriend op werk 

Het hebben van een beste vriend op het werk kan ervoor zorgen dat je motivatie omhoog schiet. Werknemers die vrienden hebben op het werk hun baan als leuker, leuker, zinvoller en bevredigender ervaren. Bovendien kan het hebben van vrienden op het werk een hulpsysteem en een gevoel van loyaliteit creëren. Wanneer je mensen in dienst neemt is het daarom altijd goed op aandachtig te kijken naar verwijzingen van werknemers. Wanneer werknemers zich met vrienden bezighouden, dragen ze meer bij aan het eindresultaat. 

3. Lach meer

Iets simpels als glimlachen kan je geluk op werk verbeteren omdat het je hersenen vertelt gelukkiger te zijn – dankzij de afgifte van neuropeptiden. Lachen is ook besmettelijk en zal je collega’s ook laten glimlachen. 

4. Laat persoonlijke problemen thuis

Wanneer er persoonlijke zaken spelen op de achtergrond zul je er emotioneel door geraakt worden. Emoties consumeren je en stress put je uit. Wanneer je veel stress ervaart lijkt het alsof je werk nooit eindigt. Je kijkt ook vaker op de klok en wordt afgeleid van je werk.  

Hoewel je privéleven vaak vanzelf mengt met je professionele leven, moet je ervoor zorgen dat je het afsluit voordat je naar werk gaat. Schrijf het eventueel van je af, en denk er pas weer aan zodra je thuis bent.