REVIEW + WINACTIE SILIKOMART WONDER CAKES [GESLOTEN]

3 september 2016 door Desiree Sip - 10 reacties
Review + Winactie Silikomart Wonder Cakes

Al een hele tijd geleden kreeg ik van Kookwinkel Oldenhof deze leuke siliconen bakvorm van Silikomart Wonder Cakes toegestuurd. Ik mocht deze bakvorm testen, reviewen én ik mag er een verloten onder mijn bezoekers.

Aangezien het de laatste tijd erg druk is geweest, heeft het een tijdje geduurd voordat het artikel online kwam. Maar hier is hij dan! Lees dus snel verder.

Bakvormen, ik heb ze in allerlei soorten en maten. Metalen bakvormen, maar ook siliconen bakvormen staan bij mij in de kast. Deze laatste gebruik ik weinig, maar vind ik overigens wel heel fijn! Ik heb al vaker producten van Silikomart voorbij zien komen op het web, maar ik heb ze zelf nog nooit gebruikt. Ik werd dus erg nieuwsgierig toen ik van Kookwinkel Oldenhof een product van Silikomart mocht uitkiezen!

De wondercakes spraken mij gelijk aan, omdat ik ze zo schattig vond en omdat de voorbeelden op de doos er zo prachtig uitzagen, allemaal kleine bruidstaartjes.

Review + WinactieReview + Winactie Silikomart Wonder Cakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik de bakvorm ontvangen had, haalde ik hem uit de doos. Wat mij als eerste opviel is dat het materiaal erg stevig en degelijk aanvoelt. Hij is dus van goede kwaliteit! Leuk dat je met deze bakvorm meerdere taartjes kunt maken. De kleur is ook al zo vrolijk!

Review + Winactie Silikomart Wonder Cakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je op de foto hierboven kunt zien bestaan de taartjes uit meerdere lagen.

In  het bijgevoegde boekje staat een recept dat je kunt gebruiken voor het beslag van de taartjes. Ik maakte de taartjes van biscuit dat ik overhad na het maken van andere taarten.

De bedoeling is dat je de oven voor verwarmt op 180 graden, je de taartvorm invet met bijvoorbeeld een bakspray en dat je hem voor 3/4 vult met beslag. Daarna mag de bakvorm voor 20 minuten de oven in.

De taartjes kwamen heel gemakkelijk uit de bakvorm. Wat zijn ze klein zeg!

Toen de taartjes waren afgekoeld waren kon het decoreren beginnen. Ik smeerde ze eerst af met witte chocoladepasta, waarna ik ze met fondant bekleedde. Ik moet zeggen dat ik het best lastig vond, aangezien ze zo klein waren. Ik kreeg ze niet heel mooi afgesmeerd vind ik zelf en daardoor ook niet heel mooi bekleed. Misschien omdat ik biscuit heb gebruikt in plaats van cake?

Ik heb ervoor gekozen de taartjes te decoreren met suikerparels wat een erg leuk effect geeft. Je kan met het decoreren natuurlijk helemaal uitpakken, zoals je al kunt zien op de doos!

Ik ben heel tevreden met deze bakvorm. Ik vind de producten van Silikomart erg mooi en ik heb al meer producten gezien die ik graag aan mijn bakverzameling wil gaan toevoegen. Daarnaast zijn deze producten van hele goede kwaliteit.

De kleuren die gebruikt worden vind ik erg vrolijk en het is superfijn dat je met deze bakvorm meerdere taartjes kan maken. Erg leuk voor een kleine bruidsproeverij bijvoorbeeld. Je kan dan verschillende ontwerpjes laten zien. De taartjes zijn natuurlijk te klein om te vullen, maar de vullingen zou je er apart bij kunnen serveren.

Ondanks dat ik de taartjes naar mijn mening niet zo mooi afgesmeerd en gedecoreerd kreeg, vind ik ze nog best leuk geworden. Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien heb ik het zelf niet zo in de vingers om zulke kleine taartjes te decoreren of het komt doordat ik biscuit heb gebruikt voor het vullen van de bakvorm. De volgende keer ga ik de taartjes dan ook maken met het recept dat in het boekje staat. Wellicht krijg ik ze dan mooier afgesmeerd en bekleed. Ook ga ik de volgende keer meer uitpakken met het decoreren van de taartjes. Ik heb namelijk al veel leuke ideeën.

Review + Winactie Silikomart Wonder Cakes

WINACTIE

Wil jij ook graag aan de slag met deze taartjes en wil jij kans maken op een exemplaar van deze Silikomart Wonder Cakes? Doe dan nu mee aan de winactie!

WAT MOET JE HIERVOOR DOEN:

 • Like Sweet Happinez op Facebook en Bloglovin’
 • Deel dit bericht openbaar op Facebook
 • Laat een reactie achter onder dit blogbericht om te laten weten dat je meedoet

 

EXTRA WINKANS

 • Volg Sweet Happinez op Instagram, username @desiree_sweethappinez en repost de foto van de winactie. Vermeld hierbij #Winactiesweethappinezoldenhof
 • Schrijf je in op de mailinglijst van Sweet Happinez in de zijbalk. Door dit te doen ontvang je een mail bij elk nieuw artikel dat op Sweet Happinez wordt geplaatst. Zo blijf je altijd op de hoogte!
 • Laat een reactie achter onder dit blogbericht en laat hier ook weten aan welke extra winkansen je hebt meegemaakt.

De winactie loopt van zaterdag 3 september t/m zaterdag 10 september. Op zondag 11 september wordt de winnaar bekend gemaakt op Facebook en door een reactie onder dit artikel. Daarnaast krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

Kan je niet wachten om met deze Silikomart Wonder Cakes aan de slag te gaan? Bestel hem dan nu snel op de website van Kookwinkel Oldenhof voor €14,95.

Liefs Desiree

Dit vind je misschien ook leuk:

Reacties

 • Hallo Desiree!

  Wat een leuke vorm! Heb zelf ook wel silliconen vormen, lijkt me leuk deze aan mijn verzameling toe te voegen 😊.
  Ik wil dan proberen deze met ganache af te smeren. Zal ook een review van mijn bevindingen op mijn blog schrijven.

  Groetjes, Cheryl Richter

 • Hoi, ik doe graag mee. Ik volg je ook op instagram (bakthuys) en ben lid van je mailing.

  Gr. Carina

 • Hoi Desiree,

  natuurlijk doe ik mee. Ze zien er echt super leuk uit.

  Ga duimen.

  Groetjes Brigitte

 • wat zijn deze bakvormen mooi en lief! super leuk en wil er graag mee bakken!
  we dingen mee naar deze mooie prijs! gaan we samen bakken!

 • Wat zien ze er leuk uit zeg. Ik volg je via FB en bloglovin en heb het bericht gedeeld op FB.

 • Wat een ontzettend leuke bakvorm,
  Daarmee geniet je met smaak en enorm.
  Ook nog een lust voor het oog is het,
  Ieder zijn eigen taart versieren GROTE pret!
  Ja het lijkt me ontzettend leuk om die te winnen,
  Dus snel even een rijmpje verzinnen.
  En vertellen hoe graag ik & mijn dochters “aan de bak gaan” 😉
  Vanille taartjes maken met rozijnen en banaan.
  Of toch chocolade met frambozengelei,
  Heb ik geluk en kies je voor mij?
  Dan zijn er 3 dames (en 1 heer) reuze blij!!!!

 • Wat heb je mooie taartjes gemaakt!! Super schattige vorm die wonder cakes, maar heb helaas geen social media… Maak ik toch misschien een kansje? Mijn zus gaat binnenkort samenwonen en het lijkt me fantastisch om ze te verrassen met deze leuke minitaartjes. Fingers crossed…

 • Ohhh, wat schattig die kleine taarten! Ik doe heel graag mee. Daarom heb ik alle stappen, ook voor de extra-kansen, gedaan. Duimen! 🙂

 • Van harte gefeliciteerd Nynke B, jij bent de winnaar van de Silikomart Wonder Cakes. Je hebt ook al een mailtje van mij ontvangen!

  Groetjes Desiree

Close