RECEPT | MINI OREO CHEESECAKES

26 maart 2016 door Desiree Sip - 3 reacties
Mini Oreo Cheesecakes

In een restaurant kijk ik altijd gelijk of er cheesecake op de dessertkaart staat. Als dat zo is, kan ik mij het gehele etentje verheugen op het dessert. Ik houd ervan. De structuur van de roomkaas met de heerlijke koekbodem, ik vind het een ware smaaksensatie. Ik kan daar dan ook intens van genieten!

Ik wist al heel lang dat ik deze oreo cheesecakes een keer wilde gaan maken. Zoals jullie weten ben ik dol op oreo koekjes en daarnaast ook op cheesecakes. Ik was dan ook heel benieuwd hoe deze twee samen zouden smaken. Toen ik een high tea organiseerde voor een vriendin (hier vertelde ik jullie erover), zag ik dit als uitgelezen kans om deze mini oreo cheesecakes te maken. Een ”kleine” lekkernij, aangezien de tafel rijkelijk gevuld zou worden met andere lekkernijen.

Mini Oreo Cheesecakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INGREDIENTEN VOOR 15 STUKS

 • 300 gram roomkaas
 • 90 gram suiker
 • 23 oreo koekjes
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 125 gram zure room


BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven op 150 graden.

Doe eerst wat voorbereidend werk. Zet één (of 2) muffin bakblik(ken) klaar. Doe hier 15 baking cups in en leg op elke bodem een oreo koekje. Dit wordt straks de koekbodem van de cheesecakejes. Breek de andere 8 oreo koekjes in stukjes en zet deze even apart.

Doe de roomkaas, de suiker  en de vanillesuiker in de beslagkom en mix dit tot een glad geheel. Klop de eieren los en voeg deze al mixend  beetje bij beetje toe aan het beslag. Voeg de zure room toe en mix dit totdat alles goed in elkaar is opgenomen.

Voeg de in stukjes gebroken oreo koekjes toe aan het beslag en roer dit er goed doorheen. Vul vervolgens de vormpjes met het beslag.

Bak de cheescakejes in 25 minuten gaar. Laat de cheesecakejes eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, zet ze daarna op een rooster en laat ze verder afkoelen. Wanneer de cheesecakejes volledig zijn afgekoeld, zet je ze voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat ze goed kunnen opstijven. Ik heb ze een hele nacht in de koelkast laten staan. Haal daarna de papieren vormpjes van de cakejes af en je kunt ze serveren.

Mini Oreo Cheesecakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefs Desiree

Dit vind je misschien ook leuk:

Reacties

 • Wow, wat een supermooi recept en perfecte foto’s!! Ziet er echt heerlijk uit!
  Ik kijk inderdaad ook altijd op de menukaart of er cheesecake of pannacotta op staat, zó onwijs lekker! Ik ga je recept echt bewaren en hopelijk snel eens uitproberen!!!

  • Dankjewel Anne! Heerlijk is dat he ;)?! Ja dat moet je echt doen, want dit recept is zeker een aanrader!! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

Close