RECEPT | FROZEN YOGHURT REPEN MET FRAMBOZEN EN KOKOS

14 mei 2016 door Desiree Sip - 8 reacties
Frozen Yoghurt Repen

De laatste tijd is het behoorlijk warm geweest. Superfijn dat de zomerkleding weer de kast uit kon en we heerlijk in de tuin en op het terras kunnen genieten. Ik vind het dan altijd lekker om iets verkoelends te nuttigen, maar dit hoeft voor mij natuurlijk niet elke dag ijs te zijn. Ik mag dan wel een zoetekauw zijn, ook ik eet niet elke dag zoet. Dit zou mijn gewicht niet ten goede komen. Een goed alternatief zijn deze deze frozen yoghurt repen.

Doordat er alleen maar gezonde ingrediënten gebruikt worden, zijn deze frozen yoghurt repen naast het feit dat ze erg makkelijk zijn om te maken, ook een verantwoord tussendoortje! Met het warme weer in het verschiet, kon ik jullie dit recept niet onthouden.

De basis is Griekse yoghurt en je kan er daarnaast eindeloos mee variëren. Je kan er bijvoorbeeld verschillende soorten noten en verschillende soorten fruit aan toevoegen.

Ik heb er bij deze variant voor gekozen om er frambozen, kokosrasp en kokos snippers aan toe te voegen.

INGREDIENTEN

  • 500 ml Griekse Yoghurt
  • 1-2 eetlepels honing (naar eigen smaak)
  • 150 gram (diepvries)frambozen
  • 2-3 eetlepels kokosrasp
  • Kokossnippers voor de garnering

BEREIDINGSWIJZE

Vet een vierkante bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Doe de Griekse yoghurt in een schaal en meng de honing, de kokosrasp en de helft van de frambozen hierdoor heen.De honing zorgt ervoor dat de repen niet te zuur zijn.

Giet het yoghurt mengsel in de bakvorm en verdeel dit over de gehele vorm. Stop de rest van de frambozen in de yoghurt en druk een beetje aan. Garneer tenslotte het yoghurtmengsel met de kokos snippers. Zet het bakblik nu voor minimaal 3 uur in de vriezer maar ik geef de voorkeur aan een hele nacht.

Snijd het geheel in stukken. Aangezien de repen bevroren zijn haal je ze 5 minuten voordat je ze serveert uit de vriezer. Bewaar de overige repen in een afgesloten bakje in de vriezer. Zo kan je er elke dag één uithalen en lekker op smullen 🙂

Frozen Yoghurt Repen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frozen Yoghurt Repen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke variatie van de frozen yoghurt repen zou jij terug willen zien op Sweet Happinez?

Liefs Desiree

Dit vind je misschien ook leuk:

Reacties

Close