HOW TO | MONSTER CUPCAKES

1 april 2016 door Desiree Sip - 8 reacties

Vandaag heb ik weer een how to voor jullie. In dit artikel vertelde ik jullie al over de Monster taart met bijpassende cupcakes die ik maakte voor de verjaardag van Jim. Ik was zo enthousiast bezig dat weekend, dat ik ook maar gelijk stap-voor-stap foto’s maakte voor een leuke how to.

Ik had namelijk een heus bakweekend, aangezien ik datzelfde weekend ook deze superhelden taart maakte voor Jipp en de lekkernijen voor de high tea met vriendinnen (klik hier en hier).

Deze monsters zijn zo schattig! Monsters hoeven natuurlijk niet altijd eng te zijn. Ik vind vrolijke monsters veel leuker om te maken! Daarnaast neem ik aan dat kinderen daar ook veel blijer van worden.

Monster Cupcakes 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT HEB JE NODIG? 

  • Cupcakes in paarse baking cups
  • Fondant (paars, wit, zwart, lichtblauw)
  • Ronde uitsteker ter grootte van de cupcake
  • Verschillende maten ronde uitstekers
  • 3 maten ronde plunger cutters
  • Scallop and Comb tool
  • Eetbare lijm 


WERKWIJZE 

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steek met de ronde uitsteker ter grootte van de cupcake een cirkel uit het paarse fondant en bekleed de cupcake hiermee.

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak met het comb gedeelte van de scallob and comb tool twee gaatjes/inkepingen op de plek waar de oren moeten komen. 

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rol eerst twee gelijke balletjes paars fondant en maak er daarna kegeltjes van tussen je handpalmen. Plak deze in de gaatjes voor de oren.

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik voor de ogen de kleinste uitsteker uit de ronde uitstekerset van Stadter en de twee grootste ronde plunger cutters.

De monsters hebben maar één oog, dus per cupcake hoef je maar één oog te maken. Het oog komt dan ook in het midden. Steek met grootste uitsteker een cirkel uit het witte fondant. Deze plak je onder de oren in het midden van de cupcake. 

Steek dan met de grootste ronde plunger cutter een cirkel uit het blauwe fondant. Deze plak je op de witte cirkel. Tenslotte steek je met de kleinste plunger cutter een cirkel uit het zwarte fondant. Deze plak je weer op de blauwe cirkel. Zo krijgt het oog wat meer dimensie.

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een grotere maat uitsteker dan die voor het oog, steek je een cirkel uit het zwarte fondant. Steek daarna nog ongeveer 1/3 deel van deze cirkel af met de uitsteker zodat de vorm van een mond ontstaat. Dit wordt de mond van het monster. 

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plak alles op de juiste plek.

Als laatste maken we de tanden van het monster.

How To Monster Cupcakes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steek met de kleinste ronde plunger cutter héél veel rondjes uit. Snijd deze met een mesje doormidden. Dit zijn de tanden van het monster. Plak deze op de juiste plek. Ik heb 5 tanden aan de bovenste rand van de mond geplakt en 2 aan de onderste rand van de mond.

Monster Cupcakes 2

Monster Cupcakes

Liefs Desiree

Dit vind je misschien ook leuk:

Reacties

Close